Nieuws

Even uitrusten!

De wedstrijden liggen op dit moment even stil. Een welverdiende rust voor alle rijders. Vele hebben net het NK, EK en zelfs het WK achter de rug. 3 september wordt er weer geknald door alle rijders op de BMX baan in Veldhoven voor BZC nummer 7. Tot dan! 


BZC 3 en BZC 4

Vorig weekend is afdelingswedstrijd 4 verreden in Ammerzoden. Met zo'n 470 inschrijving was het een goed bezochte wedstrijd met lekker weer. Ook in Berlicum op BZC 3 was het lekker weer met helaas op het einde van de dag een beetje regen maar dat mocht de pret niet drukken. Aan alle gevallen rijders, Beterschap!


BZC 2 Volkel

De BZC in Volkel is ondertussen ook alweer een paar weken geleden verreden. Er waren weer een hoop rijders aanwezig om te strijden voor de 1ste plek. Gelukkig was het weer ons ook positief gezind. Tot in Berlicum!


BZC 1 Wijchen

Op zondag 26 maart is de eerste BZC verreden in Wijchen. De wedstrijd is goed bezocht met zo'n 550 inschrijvingen. Het zonnetje kwam gelukkig ook door. Op naar de, hopelijk net zo succesvolle, volgende BZC.


Nieuwe site

De afgelopen maanden is gewerkt aan een nieuwe website. Deze is nu live. Door middel van een ander CMS en een vrijwilliger die de site beheert is het streven de site van actuele informatie te voorzien.


Hallo BMX fan ,
 
We zijn blij dat we de vernieuwde website van onze BMX afdeling Zuid aan u kunnen voorstellen. Op deze site vind je alle relevante informatie van BMX afdeling Zuid.
BMX is een snel groeiende en spectaculaire sport voor zowel jeugd als volwassenen. Sinds 2008 is de sport ook Olympisch en dat betekent dat ook in 2020 in Tokyo de sport weer te bewonderen zal zijn.
Tijdens de Olympische Spelen in Rio waren in twee van de vijf gekwalificeerde Nederlandse rijders afkomstig  uit onze afdeling.
 
BMX fietscross is een sportdiscipline binnen de KNWU. BMX Afdeling Zuid valt onder de regelgeving van de KNWU. Via deze organisatie kunnen we beroep doen op veel informatie. Bovendien is de KNWU ook onze link naar UEC (Europese wielerbond) en UCI (Wereld wielerbond). Rijders die bij de KNWU zijn aangesloten hebben daarbij (kans op) toegang tot de internationale wedstrijden en kampioenschappen.
 
Ons doel is het ondersteunen van de verenigingen in onze afdeling en het organiseren van het BZC, het BMX Zuid Kampioenschap. De verenigingen in afdeling Zuid bevinden zich in Noord-Brabant en Limburg met een paar uitschieters in Gelderland. 
 
Op deze website vindt u informatie over reglementen en evenementen. Daarnaast ook een overzicht van de verenigingen en hun adresgegevens. Wilt u een wedstrijd bezoeken dan weet u wanneer en waar deze gehouden worden.
 
Vanuit het afdelingsbestuur wensen we iedereen veel plezier met deze website en onze mooie BMX sport.