Nieuws


Hallo BMX fan ,
 
We zijn blij dat we de vernieuwde website van onze BMX afdeling Zuid aan u kunnen voorstellen. Op deze site vind je alle relevante informatie van BMX afdeling Zuid.
BMX is een snel groeiende en spectaculaire sport voor zowel jeugd als volwassenen. Sinds 2008 is de sport ook Olympisch en dat betekent dat ook in 2020 in Tokyo de sport weer te bewonderen zal zijn.
Tijdens de Olympische Spelen in Rio waren in twee van de vijf gekwalificeerde Nederlandse rijders afkomstig  uit onze afdeling.
 
BMX fietscross is een sportdiscipline binnen de KNWU. BMX Afdeling Zuid valt onder de regelgeving van de KNWU. Via deze organisatie kunnen we beroep doen op veel informatie. Bovendien is de KNWU ook onze link naar UEC (Europese wielerbond) en UCI (Wereld wielerbond). Rijders die bij de KNWU zijn aangesloten hebben daarbij (kans op) toegang tot de internationale wedstrijden en kampioenschappen.
 
Ons doel is het ondersteunen van de verenigingen in onze afdeling en het organiseren van het BZC, het BMX Zuid Kampioenschap. De verenigingen in afdeling Zuid bevinden zich in Noord-Brabant en Limburg met een paar uitschieters in Gelderland. 
 
Op deze website vindt u informatie over reglementen en evenementen. Daarnaast ook een overzicht van de verenigingen en hun adresgegevens. Wilt u een wedstrijd bezoeken dan weet u wanneer en waar deze gehouden worden.
 
Vanuit het afdelingsbestuur wensen we iedereen veel plezier met deze website en onze mooie BMX sport.